MÜFİT YILMAZ GÖKMEN
Hürriyet içeriklerinde ilk göze çarpan şey, yazarın kariyerindeki ilk röportaj olan Marsha Ivins röportajıdır. Bu makale, uzayda 1.318 saatten fazla zaman geçiren astronotun uzay görevleri hakkında merak uyandırıcı bilgiler vermenin yanı sıra, insanın uzayda yaşadığı deneyimlerin ruhsal yansımalarını da ortaya çıkarıyor. Yazının tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz
Bu yazı bize bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor. Yüzyıllardır gizemi çözülemeyen ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu ada merak konusu. Antik çağda dünyanın merkezi olarak anılan ada, eski uygarlıkların nasıl yok olduğuna dair bilgiler içeriyor. Paskalya Adası'nın sırrını öğrenip öğrenemeyeceğimizi görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayarak yazının tamamını okuyabilirsiniz.
REDBULL TÜRKİYE
Hacker olmak sadece Bay Robat'la ilgili değildir Sadece Robot Değil başlığıyla dikkat çeken bu röportaj serisinin ilk yazısında hacker ve hacking nedir, ne değildir sorusunun yanıtlarını bulabilirsiniz. .
Redbull Türkiye yazılarının geri kalanında oldukça heyecan verici gelişmeler içeren yazılar yer alıyor. Bunlardan biri de yapay zeka teknolojilerinin ne kadar ileri gidebileceğini sorgulayan ve bunu yaparken düşündüren 'Yeni Nesil Girişimcilik: İnsanları Cyborglara Dönüştürmek' başlıklı yazı. Elon Musk bu yazısında yapay zeka teknolojilerinin nasıl ilerleyebileceğini anlatıyor. Zekayla uzlaşmayı hedefleyen bir proje olan Neuralink tartışılıyor.
İlginç manşetlerden bir diğeri ise "SpaceX Nasıl Dünyanın Bir Numaralı Uydu Taşıyıcısı Oldu?" Bu iki makalede teknoloji dünyasının en iyileri anlatılıyor. Bağlantıya tıklayın ve bu konuda daha fazlasını okuyun.
Bu yazımızdaki konuğumuz, bir sosyal medya platformunda birçok güvenlik açığını keşfederek alanında öne çıkan Mert Taşçı. Kendisini aynı zamanda ödül avcısı olarak da tanımlayan Mert, bu merakı sayesinde birçok farklı firmaya açıkları bildirerek alanında kendini geliştirmiş ve böylece 2016 Kudos Şampiyonu kategorisinde birincilik elde etmiş. Siber güvenlik sektörünü de gördüğümüzü söylüyor. kritik bir güvenlik açığı ortaya çıktığında sarsılıyor ve siber güvenlik açıklarının gerçekte ne kadar önemli olduğunu hepimize hatırlatıyor.
ALJAZEERA TURK
Bu yazıda Jeff Jarvis'in Türkiye ziyareti sırasında Aljazeera Turk'e yaptığı konuşmada sosyal medya gazeteciliğine dair dikkat çeken gelişmeler yer alıyor. Jarvis burada sosyal medyada kontrolün halkın elinde olduğundan bahsediyor. Aynı zamanda insanların sosyal medyaya uyum sağlama konusunda zorluk yaşamadıklarını, tam tersine doğal olmaktan uzak bir duruma geldiklerini belirtiyor. Bu durumun bizi kısıtlayan ve olumsuz sonuçlar doğuran bir değişim olduğunu da söylüyor. Tüm bu durumlar olumlu gelişmelere yol açabileceği gibi, aynı zamanda olumsuz sonuçlara da yol açabileceği konusunda önemli bilgiler veriyor. Gazetecilerin nasıl müdahil olup durumu iyileştirebileceklerine öncülük ediyor.
Bu yazıda uzun zamandır hayal edilen ve artık mümkün görünen bir konuya değiniliyor. Mars'a yolculuk. Türk astrofizikçi Umut Yıldız, Müfit Yılmaz Gökmen'le yaptığı röportajda Mars yolculuğunun çılgın bir fikir olmadığını ve Türkiye'nin de bu plana dahil edilmesi gerektiğini anlatıyor. Olası dünya dışı gezegenlerde Yaşam olabileceği iddialarını güçlendiren bu hesaplamada, Samanyolu Galaksisi'nde 100 milyar gezegen olduğu varsayılıyor. Tüm bu sonsuz olasılıklar arasında bir gezintiye çıkmak isterseniz yazının tamamına linkten ulaşabilirsiniz.
DIJITALX
Sanatın sokaktan doğduğunu mu sanıyorsunuz? Krüw'deki sanatçılar güzel bir proje yaratmak için bir araya geldi. Özellikle Kadıköy'deki ilk fuardan bu yana giderek büyüyen bir harekete dönüştüğü ve oldukça iyi bir trafik elde ettiği görülüyor. Bu yazıda ayrıca bu tür etkinliklerin nasıl artabileceği, sanatçıların kendilerini nasıl daha iyi duyurabilecekleri gibi konulara da değiniliyor. Yazının devamına linkten ulaşabilirsiniz.
Bu röportajda geleceğin araç teknolojisine dair oldukça iddialı açıklamalar var. Bunlardan bazıları akıllı arabaların sadece konfor ve eğlence sağlamakla kalmayıp gerektiğinde eğitimin verilebileceği bir ofise, hatta sınıfa dönüşebilmesidir. Bu gelişme hayatımıza girecek beşinci ekran olarak adlandırılıyor. Bu heyecan verici gelişmeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıya tıklayın.
Bu yazımızda uzay tarihinin en dikkat çekici olaylarından birine tanık oluyoruz. Soğuk Savaş dönemi uzay kazası Soyuz-1. İnsanoğlunun zayıf noktalarından biri olan kibir ve sabırsızlık, bu felaketin ana nedenleri olarak gösterilmektedir. Bu felaketin ayrıntılarını sanki o anı yaşıyormuşçasına okumak için linke tıklayın
Bu makalede, yazarın Avrupa'da bir yüksek lisans öğrencisiyle yaptığı bilimsel sohbetlere dayanarak, ülkenin genç beyinleri ve gelişim süreçlerinin yönetilmesi ve bu beyinlerin Nobel gibi değerli bir ödüle ulaşmasının gerekliliği anlatılmaktadır.Bu süreçleri daha detaylı öğrenmek için linke tıklayın.
Yazar bu yazısında günümüzün en popüler konularından birini ele alıyor. Yazısına Nesnelerin İnterneti'ni kısaca tanıtarak başlıyor. Bu teknolojinin neler yapabileceği, veri üretimi ve analizinin Nesnelerin İnterneti ile birlikte nasıl yürüyebileceği gibi önemli alanlara değiniliyor. Aynı zamanda bu teknolojinin olası risklerinden ve bu risklerin alınıp alınmayacağından da bahsediliyor. Yazının devamına linkten ulaşabilirsiniz.
Savaş tarihi animasyonları alanında çok iyi bir isim olan Nedim Can İncebay ile yaptığımız bu röportajda bu sürece nasıl başladığını, YouTube'da kanal açma serüvenini, video oyun motorları konusundaki becerilerini nasıl kazandığını ve savaş tarihi animasyonları ile ilgili deneyimlerini anlattık. Eserlerinde yer alan konular ve hikâyenin işleyişi anlatılmaktadır. Tamamını okumak için linke tıklayınız.
Bu yazıda Fikret Aydemir'in benim yaşımdaki deneyimlerini ve daha birçok konuyu içeren Hayata Dair Birkaç Satır kitabından bahsediyor. Kitap, hayata Belçikalı bir Türk ve dünya vatandaşı olarak bakan, toplumsal ve küresel olayları ayrıntıları birkaç günde unutulan ayrıntılarla sorgulayan bir düşünürün eseridir. Yorum içerir. Daha fazlasını öğrenmek için bağlantıya tıklayın.
Yazar bu yazısında mutlaka izlenmesi gereken bir başyapıt olarak nitelendirdiği bir eserden bahsediyor. "Aslında Paranoid Park'a kimse hazır değil" başlığıyla dikkat çeken bu hikaye, Blake Belson'ın romanından 2007 yılında sinemaya uyarlanmıştı. Oregon'un bilinmeyen bir kasabasında geçen gizemli ve hayali bir hikayeyi konu alıyor. Bu hikayede gençler, yaşanan bazı olaylar sonucunda hayatlarını sorguladıkları bir dönemden geçiyorlar. Daha fazlasını görmek için bağlantıya tıklayın.
Tüm içeriğe göz atmak için bağlantıya tıklayın
HÜRRİYET